måndag 26 februari 2018

Bygga altan på mark

Analytisk dimensionering. Förenklad dimensionering. Anläggningsfastighet. Sitter i samma sits men vågade inte ställa direkt på altan så jag bygger ut en liten altan ö som jag dockar ihop med den ordinarie altanen. Väljer man att bygga altan med tak får man ett skön plats att vistas.


Konstruktionstyp.

Typ av inre bärlina. Bärlina på grundsockel, Bärlina intill huset. Kryssbjälklag, Nedsänkt bjälklag. Materialdimension. Bygg altan med trall.


Monteringsinstruktioner och guide till rätt infästning och skruvkvalitet man bör välja för olika miljöer. Lämpar sig för fast förläggning inom- och utomhus, i rör, kanal, i eller under puts, samt upphängd i bärlina. Får förläggas i mark om kabeln förses med ett extra . Kan tipsa om svenskt trä:s lathun den är bra för dimensionering av just.

Tjärpapp mellan platta och bärlina. För att inte vattnet ska. Mer information. Dimensionering av takbalk. Varje eurokod har ett par valbara parametrar. Komplettera gärna skärmtaket vid. Ovanpå tak balkarna spi.


Jag undrar hur stora takbalkar jag behöver till ett altantak jag ska bygga. Det är en befintlig altan jag ska bygga tak över. Oavsett om altantak placeras i anslutning till ytterdörr eller altan ska det anpassas till. Här får du bland annat tips om dimensionering , konstruktion och materialåtgång när du planerar en altan.


Välkommen till våra butiker! Trappor och räcken. Miljö och underhåll ( exempelvis havsnära, pooldäck, tösalt etc). ESSVE är kända för sina . Med Lathunden får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för altan - , golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för . Vattenpasset kan förlängas med en lång rak regel.


Stolpar och bärlinor.

Utmed husgrunden fäster man en bärlina. Anpassa infästningen efter väggtyp. Börja med att i lugn. En altan kan på olika sätt ge ditt hus en.


Till att börja med så fäste de en första regel till bärlinan rakt in i grunden. På så vis fick de lättare ut första raden bärlina i lod utan problem. Här finner du en spännviddstabell för dimensionering av bärlinor, golvbjälklag och spännvidder till din altan. Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags att sätta reglar, även kallat bärlinorna. Ofta är platsen given med befintlig yta på altan eller en plats på tomten men tänk på att det är en fördel att placera badet nära huset.


Att det är lättillgängligt gör . Bärlinor av konstruktionsvirke till golvbjälkar i ett fack till altan Bärlinor av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.