torsdag 19 april 2018

Ojordad sladd i jordad kontakt

Här är en instruktion om hur man gör för att montera en DCL- kontakt på en kabel. Så det går inte att kanske ta en äldre lampa som hade en ojordad kontakt och bara byta ut den till en jordad för att det ska gå att använda hemma i dina uttag. Här hittar du olika tillbehör till din belysning. Att byta stickpropp hör till de el-arbeten du som privatper- son får utföra.


Till vänster DCL lamputtag, fill höger jordad lamputtag i den äldre stand- arden som har. Där kabeln förs.

Lägg till i varukorg. Kabel Amokabel Rkk 3GVit Ring 5M. LAMPPROPP MARKSLÖJD MED SLADD KLASS I JORDAD. Kabeln är ojordad och finns i flera olika längder. Lampkontakt Opal Ojordad.


Textilkabel krämvit (nät), jordad. Smart takkopp som hjälper dig att hänga upp din lampa snyggt och utan . Det är generellt inte tillåtet att byta ut en ojordad stickkontakt mot en jordad. Enda undantaget från denna regel är anslutningssladden till lampor som saknar .

Det enda undantaget från regeln är sladden till lampor som saknar beröringsbara metalldelar. Så här ser du till att secondhand-fynden är trygga att använda! Du får alltså inte bara byta sladd och stickpropp från ojordad till jordad.


Från enkla förlängningskablar till grenuttag med USB-portar – vi har den typ av förlängningskabel du behöver till dina elektroniska. KOPPLA Förlängningskabel, ojordad vit, m. Online eller I varuhus. En ojordad lampa får kopplas in i ett jordat uttag endast om den är dubbelisolerad.


Köp en jordad lampkontakt. Man tillåter inte en jordad taklampa i ett ojordat rum men man tillåter. Utan istället gå till jord (och då brukar också säkringen skjuta). Jag skulle inte vilja ha den där lampan i . Har köpt en lampa på Ikea som jag försöker koppla in. Jorden finns där för att ström inte ska kunna gå från typ höljet på lampan till dig.


Att byta en ojordad lamppropp till en jordad på. Om du saknar en. Vi har en taklampa som inte fungerar, då kontakten är ojordad och alla. Byta själva sladden från lampan till kontakten alltså, inget mer avancerat än så.


Ta lite mer bilder på hur lamp -sockeln och kontakt ser ut så blir detta.

Ska du sätta upp lampor kan Biltema tillhandhålla allt från lamputtag till sladdströmbrytare och lampproppar. Med 2-polig jordad lamppropp, x mm² SKK-kabel (vit) och 2-poligt jordat lamputtag för sladdmontage. Denna produkt ska endast användas. När du köper en ny lampa , kontrollera att:. Skyddsklassen skrivs ut på varje lampa som I eller II, där klass I står för jordad och klass II.


Installera en timer som bryter strömmen till elapparater med hög. Använd rätt sorts lampa med högst det antal watt som anges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.