måndag 18 februari 2019

Avstånd plintar altan

I alla fall om man frågar oss på XL- BYGG. Tryckimpregnerat virke finns i flera olika dimensioner och kvalitetsklasser – allt från budget till högre kvalitet. Trä är det ultimata materialet för att bygga en altan , detta för att trä är slitstarkt och sköts det rätt kan det hålla i princip hur länge som helst.


Sugen på att bygga altan till sommaren? Trä kräver att du oljar och tvättar altanen med jämna mellanrum, å andra sidan ger det en mjukare .

Innan du sätter igång att bygga bör du fundera på vilket syfte din altan ska ha och när du vet det kan du börja planera mer i detalj. Altanräcke i trä. Ska du bygga altan , uteplats eller trädäck? Att så många väljer trä till sin altan beror till stor del på att trä ger en naturlig känsla samtidigt som det är varmt och . Köpa eller bygga färdiga altanräcke i trä , rostfritt, aluminium och glas.


Ett altanräcke ska vara både säkert och matcha huset. Måla och behandla trä – expertens bästa tips.

En ny altan eller uteplats ger ditt boende en ny dimension och är en given plats för. Vanligast är att man använder lärk-, ceder- eller tryckimpregnerat trä. Att bygga altan är ungefär som att baka. Vattenpass Så här bygger du staketet till din altan : 1. Kapa staketstolparna till rätt längd. Rengör din altan i trä minst en gång om året och olja den gärna.


Använd alltid rostfria skruvar när du bygger din altan i trä. Plattlägga sin altan. Man kan även välja . Många väljer att använda trä som ger en mjukare och mer levande känsla än sten och väljer . Enligt en undersökning anser ett flertal hus- och företagsägare att trä är det material för altaner som de föredrar. Material till altan. När det gäller material är kemiskt behandlat trä ( tryckimpregnerat) inte längre en självklarhet.


Här hittar du arbetsbeskrivningar för att bygga altan och uteplats i trä. Det finns många sorters .

Vi visar hur du gör, steg för steg. Vinkelstolpe för att bygga mer rundat altanräcke Vinkelstolpen har två skåror i. Vi på GoP har lång erfarenhet av att bygga altan och däck med tak eller inglasning. En altan i trä behöver du underhålla varje år. En tillräckligt stor hammare löser det mesta.


Så kan man väl tänka - men tag gärna det säkra före det osäkra, genom att välja material av . Fuktigt trä sväller nämligen. Därför kan virket vara lite bredare än vad måttet anger. Lägg då plankorna med små skarvar, så finns det utrymme för trallen att torka.


Vad skall jag tänka på när jag bygger altan ? När man sätter igång med ett altanbygge är det bra att använda sig av värmebehandlat trä. Bygg av hållbara material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.