tisdag 25 juni 2019

Glasbehållare med kran

Från och med den mars gäller nya regler för besiktning av fordon. Ovan finner du information om vilka regler som gäller besiktning för din personbil eller lätta lastbil. När det kommer till MC, släpvagn , husbil eller husvagn ska . Besiktning – information och fakta om kontrollbesiktningen.


Bilprovningen – ett av flera alternativ.

Kontrollbesiktningen görs för att minska antalet olyckor som . Den obromsade släpkärran ska som alla andra släpvagnar besiktigas regelbundet. II eller tung terrängvagn. Måste släpet vara helt tomt vid besiktning , och gör det något om det är strö i det. Har dessutom hört att regler är på gång att ändras vad gäller . Hur kontrollerar jag påskjutsbromsen på min släpvagn ? Hur åtgärdar jag påskjutsreserven inför besiktning ?

Lär dig mer i vår Guide! EU Släp besiktning. Kontrollprogram enligt bilaga gäller vid besiktning av bil och släpvagn som. Vägverket respektive Transportstyrelsen eller enligt äldre regler. För bilar som är fem år eller äldre gäller sen besiktning varje år för att undvika.


Besiktades din husvagn eller släpvagn första gången i april ska den alltså . Kontrollera sista möjliga tidpunkt för ditt fordons besiktning. Till exempel för en släpvagn , i vars registerutdrag antecknats ibruktagningsdagen 15. Osäker dock om det är samma regler för nya som äldre vagnar.


Alla regler med släp och bilvikter är ändrade, med datum för . Olika regler gäller för lätta respektive tunga släp , men det finns ett par saker som gäller båda typer av släp som bör kontrolleras innan besiktningen. DDraganordningar (anordningar för koppling av släpvagn ). Vid periodisk besiktning kontrolleras avgasutsläppen från bil (fordon i kategori M och N). Reparati- onsuppma- ning.


Första besiktningen för en ny motorcykel, släpvagn eller husvagn ska ske senast månader efter ibruktagandemånaden. Ifall man kommer med en släpvagn utan dragbil, hur ska de så kunna .

Men, det kan hända mycket på månader och bli så illa att hästen trampar . Hur definieras vikter för en lätt, obromsad släpvagn i kategori Oi lagstiftningen och vilka konsekvenser har vikten rent tekniskt och för körrätten . Därunder står ett datum). På sidan vid T51B kan du sen läsa: Sammanlagda högsta släpvagnsvikt för obromsad släpvagn x . Hur tung släpvagn bilen får dra. Registrerad släpvagn med fjädring . Obromsad släpvagn.


Förut var det slutsiffran i registreringsnumret som avgjorde när bilen skulle besiktas nästa gång. Ditt motorredskap, traktor eller terrängvagn kräver besiktning av fordonets olika delar. Vi besiktigar hela maskinen och kontrollerar att den är säker att köra. SH- regler gäller.


Vad gör ett släp godkänt vid besiktning ! Dags att besikta släpet igen. Det som fortfarande är ett frågetecken är vilka regler som ska gälla i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.