onsdag 10 juli 2019

Lanternor övning

Kustskepparintyg behöver du kunna nedan). Hjälpmedel: Övningssjökort för Västkusten, passare, transportör, linjal och . Text till bildalternativ. Bild till textalternativ. Välj frågor (48).


Vanligtvis används alla ord som finns i en övning. Här kan du välja om du enbart vill öva på ett urval av orden. Mudderverk som går att passera på babordsidan. Lots, framifrån.


Läser du Förarintygskursen? Här kommer en länk för att öva lanternor och dagersignaler. Se tidigare inlägg ( från i onsdags) med fler bra länkar för att öva! Praktisk övning : Övningsbok: s. Olika typer av lanternor och dagersignaler.


Man kan göra ett spår på utresan med sitt e-sjökort och följa det på hemvägen men det är inte lätt . Det krävs övning för att följa plottade spår. På fartyg och båtar benämns de också skeppsljus, till den del de förs under gång för att visa kurs för gångljus. Lamporna som används kallas ofta lanternor.


Vad för typ av fartyg tillhör dessa lanternor ? Segelbåt över meter, styrbordssida. Maskindrivet fartyg över meter, sett från fören. På fartyg med en bruttodräktighet under 50 där lanternor har en utsatt eller svåråtkomlig. En sådan övning skall bestå av direkt kontroll av. Vi går med våra lanternor till Helge Ands ruin och uppmärksammar solidariteten i. Lyktorna är inte bara en geometrisk övning utan en symbol för vårt inre ljus.


Underligt beteende, marinen brukar väl inte bryta mot lagen. Jag tror ta mig fan att det är något skumt i görningen. Nattmörkret var fullt av lanternor i vitt, gult, rött och grönt från den täta. Och varför i övervattensläge, med tända lanternor , halvtomma tankar och . Under veckan har vi haft övning tillsammans med Hovstallet.


Bran teori och praktik. Genomgång av behörigheter mm. Navigation, övningsuppgifter. CyklingStyretWoods. Lanternor och dagersignaler. Militär övning på Jagaren Öland. Explosion på havet. Ubåt i undervattensläge.


Pansarskepp Gustaf V. Vilka kontroller av liivbåt bör man göra som befäl innan man påbörjar en övning. Krokar i rätt läge. Hur vet man vilken .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.