fredag 27 december 2019

Kärnfuru altan

Kärnfuru altan

Det tar uppemot två år innan kärnfuru får sitt karaktäristiska silvergråa. Med vår kärnfuru får du en altan eller uteplats som är vacker, slitstark och snäll mot miljön. En produkt som syns allt mer i hemmiljöer . Ska du bygga altan , uteplats eller trädäck? Då brukar frågorna vara många. Vilken trall passar bäst?


Kärnfuru altan

Ska det vara tryckimpregnerad trall eller värmebehandlad? För altanstaketet rekommenderas virke av gran med . Någon med erfarenhet av kärnfuru x 1som altangolv under bar himmel utan. Skall trallen se ut såhär? Altan - virket bör du montera på reglar. Det är viktigt att konstruktionen har god ventilation och luft genomströmning.


Ha minst mm avstånd mellan . Nedan jämför vi trallvirkesdimensionerna för en altan på kvm. Naturligtvis varierar åtgången beroende på hur den verkliga altanen ser ut. Dimensionshyvlad impregnerad regel som är lämplig att montera ovan mark. Vi har därför gjort. Hyvlad på alla fyra sidorna för att e. Leverantör: AB Tenhults Impregneringsverk.


Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan. Jag använder gärna, säger Martin Timell. Se till att varje planka har en . An Instagram User. Thomas och Walle levererar genom att bygga en altan i kärnfuru. Alla detaljer som gör det där lilla extra.


Arbetsråd för Alcro Träolja och Ädel Träolja. Skyddar trä i vått och torrt. Hur ska du förbereda ytan innan behandling?


Kärnfuru altan

I Sverige väljer allt fler att bygga altan under sommaren. Men om du ska bygga en altan som är utsatt för regn, och där hållfastheten kan påverka säkerheten, är tryckimpregnerat ett vettigt alternativ. Visst är det härligt att sätta fötterna på en solvarm altan. Utan räcke enligt kundens önskemål.


Riktigt skön att gå på och doften av riktig trä är. Vi brukar själva gärna rekommendera en altan byggt i kärnfuru vilket är ett riktigt bra och miljövänligt alternativ och där det obehandlade virket får sin rätta . Träet är hårt att bearbeta. Läs mer om altan.


Kärnfuru altan

Kärnfuru , lärk, ek och cederträ är några alternativ. Hårt trallvirke kommer ofta i tunnare dimensioner än mjuka. Garden Design Portfolio. More information. Till det här testet använde vi planhyvlad kärnfuru mm tjock.


Vi prövade att bränna olika kraftigt och borsta med stålborste, mässingsborste och . Så här får du en. När kan jag behandla min nylagda altan ? Tryckimpregnerad trall är perfekt för dig som ska bygga en altan. Det är ett prisvärt virke som är hållbart mot fukt och röta. Det finns flera olika trallvarianter, vilken .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.