fredag 31 januari 2020

Newport bäddset southampton

Newport bäddset southampton

Nästa år vid samma tid möter wattslamporna samma öde. EU år efter ikraftträdandet. När Musse Pigg får en idé dyker det upp en glödlampa ovanför huvudet på honom. Den har blivit en.


För att spara energi har EU beslutat att glödlampan ska fasas ut. Thomas Edisons första glödlampa lyste i timmar. EU har bestämt att glödlampan ska förbjudas och bytas ut mot lågenergilampor.


Förbudet innebär att man inte får tillverka inom eller . De traditionella glödlampor som fortfarande finns i butikerna får finnas kvar och säljas. Europeiska fria alliansen tycker inte att åtgärden ska betraktas som ett förbud mot. Glödlampans dagar är räknade. Matta glödlampor , sådana som sitter i var och varannan lampa, förbjuds sannolikt i EU och ska börja fasas ut . Vanliga glödlampor kan förbjudas. Om några dagar avgörs glödlampans framtid inom EU.


Newport bäddset southampton

Målet med utfasningen är att konsumenter ska handla energisnåla . Från och med lördag förbjuds alla . I handeln finns idag flera alternativ till glödlampan. De bygger på olika sorters teknik, som ger ökad valfrihet. I hela EU beräknas förbudet spara TWh. EU -länderna skulle fasa ut gamla glödlampor till förmån. Sammanlagt förbrukar vi i Sverige 1miljarder kWh om året, och . Varför är det bra för miljön att glödlampor förbjuds ? Om hälften av de miljarder glödlampor som dagligen används i Europa byts ut till lågenergilampor.


Inom EU är elkraftspro-. I en glödlampa används mer energi till att skapa värme än alstra ljus. Ifrågasättande och debatt. EU :s ekodesigndirektiv ska styra . Nu fasas glödlamporna ut inom EU och el-besparingen blir TWh,.


Newport bäddset southampton

På så sätt försöker EU aktivt minska energiförbrukningen inom privat-och handels sektorerna. Miljöaktuellt, redaktionen. Dela artikeln: . Men även användningen av LED-belysning väntas bli större i framtiden. Från september förbjuds matta glödlampor och klara 1watts glödlampor i EU.


Förbuden gäller import men omfattar ej befintliga lager. Affärer får visserligen sälja slut på sina lager, och den . LED-lampor passar i samma sockel som glödlampor. EU rekommenderar lågenergilampor, men problemet med dem är att de innehåller kvicksilver.


Newport bäddset southampton

Det ger stora energibesparingar eftersom de mest energislösande produkterna förbjuds. Samtidigt blir produkterna billigare i drift . EU = 1 och watt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.