onsdag 3 juni 2020

Måla innan regn

Måla innan regn

Att måla när det regnar är alltså inte heller något som man bör göra. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet. Dagens utomhusfärger måste kunna stå emot piskande regn , bitande frost och solljusets nedbrytande effekt.


Måla innan regn

Faktum är att det i Sverige regnar. Som bekant kan det komma en del regnstänk under sommaren här i Sverige. Låt torka i tio timmar innan du målar nästa lager.


Måla heller inte när det finns risk för regn ca fem timmar efter avslutad behandling. Se också till att täcka de ytor som inte ska målas innan du börjar. När du ska måla om fasaden på huset är det viktigt att välja lämplig färgtyp. Tänk på att dagg och regn kan ge matta fläckar på en fasadfärg som inte har torkat. Nu är bästa tiden på året att måla om sitt hus.


När det regnar surar man framför smhi. Kanske behöver du skrapa fasaden innan målning också, men tvätta alltid . Det nalkas regn i veckan. Undvik om möjligt att måla om det regnar , men det är möjligt så länge inte färgen direkt träffas av regnvattnet. Tvätta fasad innan du målar.


Ska du måla om en . Håll koll på vilken torktid som krävs innan du målar. UV-strålar, regn , påväxt, sot och eventuellt saltstänk. Om du målar sent på året så kan det vara bättre . Torrt väder är perfekt för att måla huset. Förarbetet viktig när du ska måla huset. Rör ordentligt i färgen innan målning.


Måla innan regn

Innan du börjar är det läge för ett grundligt förarbete. Jag målade igår och direkt efter jag var färdig började det störtregna – vad händer nu? Normalt händer . Kan jag måla över den röda Falu Rödfärg Original med en annan kulör?


Tekniskt sett går det. Kan man måla med Falu Rödfärg om det regnar ? Gör du ett grundligt förarbete kommer det att dröja minst ett decennium innan du behöver göra det. Slamfärg har använts, och används fortfarande, för målning av träytor utomhus. Blanda innehållet i emballage med olika produktionsnummer för att undvika . Detsamma gäller mycket varmt väder. Träskyddet torkar nästan innan det har lämnat . Om det regnar på en nymålad fasad kan den bli fläckig och matt, vilket i sin tur leder till att det kan behövas . Vanlig färg spricker och måste spacklas innan målning.


Måla innan regn

Här följer råd oavsett om du ska måla inomhus eller utomhus. Att grundmåla en yta innan du slutmålar den är ett viktigt steg i målningsarbetet. Regn , vin sol och snö – vädrets makter påverkar fasaden året runt.


Ett vanligt misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.