torsdag 13 augusti 2020

Koppla lampsladd sockerbit

Koppla lampsladd sockerbit

Lamphållare Emed kabel. Online eller I varuhus. Har dock läst på nätet att man inte skall koppla via sockerbit utan parallell koppla.


Någon som har en bild eller instruktioner hur man ska gå . Räcker det med att jag drar båda lamporna och lägger dem i samma sockerbit ? Andra delen av att koppla en lampa. Här visar jag hur man sätter dit en strömbrytare. Finns som ojordad och jordad.


Välj ett attribut från listan. Jag blir knäpp på den här lampan! Den blå tråden fattar jag vart den ska, men den vita. Hur ska jag koppla in den? Gul och grön kabel är jord.


Koppla lampsladd sockerbit

För att koppla till din lampa använd lampans monteringsanvisning eller kontakta behörig elektriker. Investera i ett förråd av skarvsladdar för både inomhus- och utomhusbruk. Alla våra sladdar och grenuttag är jordade för ett säkert el-användande.


Gul är jord och om din lampsladd inte har någon jord så är den förmodligen dubbelisolerad som säkerhet. Du bör vara ok sådär. Köp Förgreningsbox 3-vägs vit 10A 230V IP20Förgreningsbox för att koppla. Lösningen blir mycket säkrare än en sockerbit , då det finns en direkt kontakt . Lägg till i shoppinglistan. Om det ska fästas i taket kan förborrning krävas.


Steg 2: Fäst takmonteringsbeslaget. Steg 3: Koppla in sladdarna i lampan. Nu är det dags att ansluta elsladdarna . Vad du får göra själv med el hemma. Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet. De flesta elarbeten måste utföras av en behörig . LAMPUTTAG JO-EL 2-POL . Koppla fläkten till en exempelvis lampsladd via en sockerbit.


V-adaptern (eller med ett Vbatteri.) Fäst allt . Fråga för händiga människor: hur skarvar (förlänger) man en lampsladd ? Det finns många olika sätt att koppla två sladdar. Eller kan man förgrena en redan befintlig ledning till tex. Att koppla via en lampsladd går men ger upphov till de ofta förekommande. Jo, jag skall koppla ihop det hela med dator samt vhf.


Koppla lampsladd sockerbit

Många löser det med att byta ut kontakterna i exempelvis en grenkontakt eller på en lampsladd till jordade men det är en farlig lösning. Några kommentatorer skriver att det rör sig om så kallad ” lampsladd ”. Jag har bestämt för mig att man kan skarva lampsladd med så kallad sockerbit ,. Skarvklämma används för att koppla samman till exempel . CableCup Trio är en mjuk elastisk takkopp med utgångar för lampsladd. En smidig produkt när du ska hänga flera lampor från samma uttag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.