måndag 19 oktober 2020

Pedagogiska rum i förskolan

Webbtillgänglighetsdirektivet ställer krav på att man ska följa den internationella standarden för tillgänglighet som heter Web Content Accessibility Guidelines. Några gånger per år är vi även och arrangerar träffar för nätverket för myndighetssamverkan om IT- tillgänglighet (MITT-nätverket). För dig som arbetar med webb i offentlig sektor. Kraven på digital tillgänglighet ökar.


Webbplatser, intranät, appar och dokument måste göras mer tillgängliga för.

Denna lag innehåller bestämmelser om krav på tillgänglighet till digital service som tillhandahålls av en offentlig aktör. Regeringen eller den myndighet . Tjänsten kan vid behov erbjuda Talande webb. Allt arbete med vår webbplats och webbaserade system ska därför utgå från standarden WCAG 2. Universitetet har systemutvecklare och webbdesigners som arbetar med att tillgänglighetsanpassa universitetets system.


Vad omfattas av webbdirektivet. Lagen gäller för webbplatser, intranät och extranät. Med extranät menas inloggning till låsta sidor på en webb , som till exempel .

World Wide Web Consortium (W3C). W3C har som mål är att tillhandahålla en gemensam standard för webbtillgänglighet som . Den bygger på EU-direktiven om webb och tillgänglighet och omfattar myndigheters webbplatser . I dag den september träder den nya lagen om digital tillgänglighet i kraft. Tillgänglighetsredogörelse obligatoriskt.


De webbsidor som omfattas av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, måste ha en så kallad . Innehåll som inte är tillgängligt. Användarna kan fortsättningsvis stöta. KI:s webbplats omfattas av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.


Dokument ska i första hand publiceras som sidor på webb , det vill säga . En tillgänglig webb kan dessutom göra att människor med funktionshinder kan få en mer aktiv roll i samhället. Webben är för många med funktionshinder det . Många av tipsen är bra att tänka på för all typ av information som publiceras på webb och digitala plattformar. Lunds universitets webbplatser omfattas av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (Europeiska unionens webbdirektiv), som ställer . Lagen om tillgänglighet i digital offentlig service.


AA och följer relevanta delar av PTS rekommendationer på Webbriktlinjer.

Med Talande Webb kan du peka och få allt innehåll uppläst samtidigt som texten. Vi arbetar utifrån DOS-lagen och WCAG 2. AA - standard för tillgänglighet (Web Content Accessibility Guidelines). Du kan läsa om riktlinjerna via länk på den här.


Krav på tillgänglighet finns i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. EU :s så kallade webbtillgänglighetsdirektiv ligger till grund för . Inbyggt WCAG-verktyg i vårt webbpubliceringssystem. Egna tester med hjälp av webbriktlinjer. Vad kan du göra om du inte . Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Talande webb är ett exempel på en sätt att göra informationen mer tillgänglig, Genom att använda vår lyssna funktion som finns på alla våra webbsidor får du . Detta för att en webbplats alla besökare, . Syftet är att fler medborgare ska kunna ta del av allt innehåll på webbsidor, som finansieras av skattemedel.


Att ha en tillgänglig webbplats är viktigt. Då börjar nämligen kraven i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.